Vision Quest


De Vision Quest is binnen de traditie van de cultuur van de Indianen een overgangs ritueel. De jongen ging voor vier dagen en vier nachten alleen de berg op, om in gesprek te gaan met de spirits en op zoek te gaan naar zijn visioen. Antwoord krijgen op de vraag wat zijn specifieke rol als man in de gemeenschap gaat zijn.

Tijdens ‘jouw’ Vision Quest doen we eigenlijk hetzelfde. Wie heeft zichzelf wel eens levensvragen gesteld als:Wie ben ik? Wat is mijn rol in dit leven? Wat wil ik met mijn leven? Wat zegt mijn ziel? Allemaal vragen die gaan over jou, en ook vragen die alleen door jou beantwoord kunnen worden.

Je hebt waarschijnlijk al ontdekt dat rationeel denken niet tot de bevredigende antwoorden leidt. Hoe dan wel? Uit eigen ervaring en van vele anderen kan ik je het ritueel van de Vision Quest aanbevelen. Laat je inspireren door de natuur.

De Quest
Zittend op een vaste plek in de natuur, een plek waar je vier dagen en vier nachten zult verblijven. Om je heen alleen natuur en verder slechts je eigen gedachten. Nee, niets om te schrijven of te lezen, vanzelfsprekend geen mobieltje. Wel vastend.

Het verblijf in de natuur, omringt door planten en dieren, zittend op Moeder Aarde, in de nacht onder de fonkelende sterrenhemel – dat alles maakt dat je na verloop van tijd stil wordt. Met stilte in je hoofd opent het bewustzijn zich. Vanaf dat moment ben je ontvankelijk voor nieuwe inzichten. 

Je vraagt of bidt de spirits om hulp bij het beantwoorden van je vraag. Wat er gaat gebeuren weet je niet, maar dat het anders zal zijn dan je had gedacht, is zeker. Jij krijgt de antwoorden die op dat moment bij je passen. Misschien begrijp je het niet direct, maar na verloop van tijd zul je inzien wat de boodschappen die jij hebt gekregen betekenen voor jou.

 

Raido Sjamanisme    |    Singel 40, Lippenhuizen (Friesland)    |    klaas@raido-sjamanisme.nl    |     06 - 10 9 137 71