De Zweethut,

een reinigingsritueel voor een intense ontmoeting met jezelf. Het fysiek zweten en de stilte, vochtige warmte, de duisternis kan leiden tot heling van onzuiverheden in jezelf.  Elke zweethut gaat een unieke ervaring zijn. Die je dichter bij jezelf brengt en daarmee ook bij de Aarde en haar natuur.

Een dag voor jezelf met anderen in de veilige duistere bedding van de baarmoeder van Moeder Aarde. Uit ons comfortzone, kwetsbaar in de warmte met verlangen om los te laten. Alleen dan ontstaat ruimte voor vernieuwing. Dit staat centraal en de regels van de ceremonie zijn daar, net als de watergieter en de vuurman, dienstbaar aan jou proces.

De dag

We starten de dag met de steen en vuurceremonie. Onderdeel daarvan is dat jij jouw intentie (waarom wil je deze ceremonie doen?) aan het vuur toevertrouwd. De vuurhoeder zal zorg dragen voor het vuur en de stenen, onze voorouders.

Wanneer de stenen roodgloeiend zijn betreden we de hut en gaan rondom de pit zitten. Hierin komen de hete stenen te liggen. Als ook de trommel, een ratel en het water binnen zijn, wordt ‘de deur’ gesloten. De duisternis omhult ons met in het midden de hete stenen.
Over de stenen wordt het water gesprenkeld en zo verspreidt zich de warmte door de hut.

In de eerste ronde deelt een ieder nogmaals zijn of haar intentie. Er wordt water over de stenen gesprenkeld, zodat de warmte zich verspreidt. We kunnen in stilte zitten, reizen op het  ritme van de trom of ratel, liederen zingen en delen. Als de ronde afgelopen is, vragen we ‘de deur’ te openen. Tijd om even te ontspannen.
 
Op deze manier doen we vier ronden waarbij elke keer weer nieuwe hete stenen naar binnenkomen. Elke rond is verbonden aan een van de vier windrichtingen of aan een van de vier elementen. De vierde en laatste ronde staat veelal in het teken van dankbaarheid.
 
Na de vierde ronden komen we weer naar buiten, een bewuste wedergeboorte. Een unieke ervaring rijker.


Praktische zaken
De locatie is in Lopik, provincie Utrecht. We beginnen om 10.30 uur. Na de ceremonie nuttigen we met elkaar een eenvoudige vegetarische maaltijd.
De ervaring is dat we klaar zijn om te vertrekken rond de klok van 19.00 uur.
 
De vergoeding voor deelname bedraagt 90 euro, dit is all-in. (graag contant).

 

Data voorjaar 2024
17 februari (mannen)
20 april (mannen en vrouwen)
22 juni (vrouwen en mannen)Raido Sjamanisme    |    Singel 40, Lippenhuizen (Friesland)    |    klaas@raido-sjamanisme.nl    |     06 - 10 9 137 71