De zweethut ceremonie

De zweethut

Een zweethutceremonie is een oeroud sjamanistisch ritueel dat je helpt om weer terug bij je oorsprong te komen. Je wordt gereinigd op fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel niveau.

Je zit samen met anderen, midden in een bos aan een vijver, in een hut gebouwd van wilgentakken overdekt met dekens. Het is er aardedonker met in het midden een put,  waarin de vuurman/vrouw gloeiend hete stenen legt. Door de warmte ga je zweten en dit stelt je in staat om jezelf op alle niveaus te reinigen en te helen (een worden).


Aanraking
De ceremonie zit vol momenten waarop je wordt aangeraakt om contact te maken met de dat wat je hart je heeft te leren.

Natuurlijk word je aangeraakt door de warmte van de stenen en de warmte van de stoom. Je wordt aangeraakt door Moeder Aarde waar je op zit, je wordt aangeraakt door de duisternis, de medereizigers in de hut, de verhalen de stilte of de trilling van de drum. En dan zijn daar nog alle andere energieën of spirits die je aanraken.

Al deze aanrakingen laten je iets ervaren, je iets voelen. Soms is dat prettig op een ander moment kan dat leiden tot weerstand ( pfff…. Wat is het warm) of tot een emotionele reactie, verdriet, boos, angst voor iets. Doorvoelen van deze emoties leidt tot transformatie.

Dus ja je komt als een ander mens uit de ceremonie.


Data voorjaar 2022
12 februari (voor een ieder)
12 maart (voor een ieder)
16 april (voor mannen). Raido Sjamanisme    |    Linzen-oord 78, Houten (Utrecht)    |    klaas@raido-sjamanisme.nl    |    030 - 637 33 09    |    06 - 10 9 137 71