De zweethut ceremonie

Wat is een zweethut(ceremonie) eigenlijk? 

Een zweethutceremonie is een oeroud sjamanistisch ritueel dat je helpt om weer terug bij je oorsprong te komen. Je wordt gereinigd op fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel niveau.

Je zit samen met anderen, midden in een bos aan een vijver, in een hut gebouwd van wilgentakken overdekt met dekens. Het is er aardedonker met in het midden een put,  waarin de vuurman/vrouw gloeiend hete stenen legt. Door de warmte ga je zweten en dit stelt je in staat om jezelf op alle niveaus te reinigen en te helen (een worden). 

 

Moeder Aarde
De zweethut staat symbool voor de baarmoeder en wordt bevrucht door de hete stenen, die het zaad symboliseren. Je wordt opgenomen in de koesterende warmte van de baarmoeder en gedragen door de voedende energie die door de bevruchting ontstaat. In deze ruimte kan spirit / energie door je heen stromen om datgene te reinigen en transformeren wat jou in de weg staat om jezelf te zijn. Jouw gebeden kunnen worden gehoord en je wordt herinnert aan je aan wie je ten diepste bent.

De duisternis, de warmte, de stilte, het geluid van de drum, zang, het bidden en onze focus zijn een uitnodiging om contact te maken met je kracht, je liefde en je innerlijke wijsheid.

De zweethutceremonie symboliseert een wedergeboorte en biedt je de kans om iets in je leven te veranderen.

De zweethutceremonie vindt plaats in Lopik nabij Utrecht. 


De data voor het voorjaar 2019 zijn:
23 februari gemengd en kinderen
23 maart voor mannen en zonen
13 april gemengd en kinderen
11 mei gemengd en kinderen
15 juni voor mannen
22 juni voor mannen en zonen

 

Raido Sjamanisme    |    Linzen-oord 78, Houten (Utrecht)    |    klaas@raido-sjamanisme.nl    |    030 - 637 33 09    |    06 - 10 9 137 71