Veel gestelde vragen over de zweethut ceremonie


Plaats en tijd?
Op een zaterdag. De hut staat in Lopik en we starten rond de klok van 10.30. De eindtijd is afhankelijk van de ceremonie. Na afloop van de ceremonie wordt een eenvoudige vegetarische maaltijd verzorgt.


Gaan we naakt of gekleed?

Zelf ga ik erin zoals ik ben geboren, zonder sieraden, lenzen, ringen, amuletten, etc. Op deze wijze voel ik mij sterk verbonden met de Aarde. Het is geen enkel probleem als je toch graag nog iets aan wilt houden. Ieder neemt een handdoek of omslagdoek mee.

Hoe lang zitten we in de zweethut?

De ceremonie in de hut duurt meestal rond drie uur, het kan echter behoorlijk verschillen. We gaan door tot de ceremonie is afgerond. In de hut verlies je alle besef van tijd, dus aan deze informatie heb je eigenlijk niet zoveel.

Mag je er eventueel eerder uit?

In principe niet. We bouwen met elkaar de energie op en vragen energie van de spirits om steun. Die krijgen we, daarvoor hebben we ons doorzettingvermogen en respect voor alles wat groter dan ons is, te geven.  Op deze manier is er een balans tussen geven en nemen.
Echter er kunnen omstandigheden zijn dat jij er echt uit moet. Dat kan dan. De deur gaat open zodat je naar buiten kunt. Daarna gaat de deur weer dicht en wordt de ceremonie vervolgd.

Hoe heet is het?

Geen idee. De warmte is intens en dat voel je sterker dan de werkelijke temperatuur. De warmte in de zweethut is er niet om je voor het blok te zetten of om je te laten vechten of breken. De warmte geeft je de mogelijkheid om kennis te laten maken met je innerlijke kracht.

Hoe groot zijn de groepen?
Een groep die deelneemt telt tussen de 4 en de 15 deelnemers. Het zijn gemengde hutten of mannenhutten. Zie hiervoor op de agenda. Deelname is voor alle leeftijden. 


Wil je een privé hut voor jezelf of een kleine groep, neem dan even contact op.

Raido Sjamanisme    |    Linzen-oord 78, Houten (Utrecht)    |    klaas@raido-sjamanisme.nl    |    030 - 637 33 09    |    06 - 10 9 137 71